Utmärkta badmintonrack för barn

Barn spelar också badminton

%d0%b0%d0%b272Barn spelar även de badminton, och sporten är faktiskt en riktigt populär idrott för de yngre. Det är ett snabbt spel, och något som de allra flesta barn tycker är roligt. Det är enkelt att förstå sporten, samtidigt som det tar en livstid att bemästra den. Denna kombination av enkelhet och komplexitet attraherar givetvis även vuxna men särskilt de yngre eftersom barn vill ha roligt, de vill förstå, men de vill också ha utmaning, och kanske i ännu högre grad än vi vuxna.

Skillnader på racket

Vad är då skillnaden mellan ett juniorracket mot ett racket för oss äldre? Den största skillnaden är att juniorracket är något kortare, där skaftet är den del som har kortats av. Greppet är också annorlunda än för vuxna, det är tunnare och mindre för att en yngre förmåga lättare skall kunna hålla och manövrera racketen. Vikten är inte det viktigaste för ett barnrack. Det innebär att när du skall finna ett rack till ditt barn behöver du inte leta efter det som är lättast på marknaden, för då finner du antagligen något typ av proffsracket som är både dyrt och som ditt barn dessutom inte kan använda.

Vi listar barnracket

Nedan listas några rack som passar för barn. Vi har återigen använt tre stora återförsäljare på nätet. Denna gång: Stadium, XXL och Team Sportia. Priserna som anges här kan variera.

  • %d0%b0%d0%b273Yonex MP-2 JR, cirkapris: 199 kr (Stadium) – Det här är tåligt badmintonrack särskilt anpassat för juniorer. Det har stålskaft, som är kortat, och aluminiumhuvud.
  • Wilson Set för Juniorer, cirkapris: 249 kr (Intersportia) – Det här är något lite annorlunda! Ett set för juniorer som innehåller två juniorrack, fodral, samt två bollar. Det är ett perfekt start-kit för den lite yngre som vill börja spela badminton. Kanske finns det en bror eller syster som vill börja samtidigt?
  • Fusion Power 800 CF, cirkapris: 299 kr (XXL) – Ett fint juniorracket med kort skaft och ett lättmanövrerat grepp.
  • Yonex Nanoray Junior, cirkapris: 399 kr (Stadium) – Ett lite dyrare juniorrack som håller hög kvalité. Tillverkaren Yonex är experter på badmintonracketar och det här är inget undantag. Det här racket passar för äldre juniorer, eftersom skaftet inte är lika kort som hos de ovanstående racken, men samtidigt kortare än hos ett seniorrack.

Det allra viktigaste

Det finns en sak som är viktigare än att ditt barn köper rätt rack, och visst ska de ha ett bra rack anpassat för juniorer, vilket vi nu tydligt har visat vad det innebär. Det allra viktigaste handlar om attityden du visar när ditt barn börjar spela badminton. Det viktigaste är nämligen att ha kul! Badminton är nämligen en snabb, rolig sport. Den är perfekt anpassad till barn egentligen, för att det går så bra att bara bolla, utan att tävla, utan att det måste leda till match varje gång. Minns att har du inte kul när du spelar då spelar du inte länge, och det gäller också för de yngre. Var noggrann med att fråga om det är det här som ditt barn verkligen vill och om det är det – ge allt ditt stöd. Var gärna med själv och spela om du kan, men se till att ni har roligt tillsammans. En dag måste vi alla växa upp, men den dagen behöver inte komma för tidigt.

Vi har nu givit några förslag på racket för barn, och vad man särskilt skall tänka på ifall du har en junior där hemma som vill börja spela. Kom ihåg: ha kul och svinga på.