Om Badmintonrack.se

Vi som är grundarna till badmintonrack.seheter Emma (24 år) och Hanna (26 år). Vi grundade denna sida för att dela med oss av våra kunskaper i badminton.

%d0%b0%d0%b280

Emma började spela badminton och fotboll när hon var 11 år. Hon höll på med båda sporterna ett tag, men efter några år, när hon var 14 år, insåg hon att hon tyckte mycket bättre om att spela badminton än att stå i fotbollsmålet. Hon lade omgående fotbollsskorna på hyllan och började satsa till hundra procent på badminton i stället.

Hennes intresse för sporten växte mer och mer, och i fyra års tid satsade hon mycket tid på intensiva privatlektioner. Vid 17 års ålder höll hon sin första lektion för nybörjare. Hon fortsätter idag att jobba på sitt spel tillsammans med rutinerade instruktörer. Emma tycker om att resa, och kombinerar gärna resandet med badminton. Hon har deltagit i internationella badmintonläger i Malaysia, Indonesien och Tyskland. På dessa läger har hon fått bekanta sig med många spelare från världens alla hörn. Hon spelar badminton 3–4 gånger i veckan. Hennes spelstil är mer offensiv och aggressiv. När hon inte spelar badminton dansar hon gärna zumba, myser med sina två katter eller tittar på actionfilmer. Hon gillar asiatisk mat, men gillar inte att tillreda den själv.

%d0%b0%d0%b281Jag, Hanna började spela lite tidigare än Emma. Jag var sju år när jag började spela ihop med mina föräldrar 1–2 kvällar i veckan, men då endast i motionssyfte. Så småningom tog tennisen faktiskt över, eftersom mina två bästa kompisar spelade. Jag blev snabbt väldigt aktiv med tennisen och badmintonracket stod bortglömt längst bak garderoben tills att jag var 16 år då jag fick en muskelbristning i högerbenet under en tennismatch. Detta gjorde att jag var tvungen att vila till dess att muskeln läkt ihop ordentligt och under min återhämtning började jag spela badminton igen.

Sedan dess har intresset för badmintonen bara växt och jag har inte återvänt till tennisbanan! Så småningom träffade jag Emma och som spelpartners har vi sporrat varandra och vi blev riktigt bra vänner. Därifrån har det bara fortsatt. När jag inte tränar, tar jag promenader med min hund eller så simmar jag gärna och då är det fjärilssim jag helst sysslar med.