Hitta badmintonrack till rea-priser

%d0%b0%d0%b274Att hitta ett nytt badmintonrack till nedsatt pris kan kräva lite tålamod. För det första måste du veta vad det är du behöver. Köp inte vilket racket som helst bara för att det säljs billigt på rea just precis nu. Köp hellre ett lite dyrare som passar dig och din spelvana. Kom också ihåg att välja racket efter spelstil. Är du offensiv eller defensiv? Tycker du om att slå hårt eller är du en finlirare som placerar skotten noggrant? Rackets vikt, flexibilitet (böjbarhet) och greppomfånget på handtaget är alla viktiga saker bör du tänka på för att hitta en racket som passar just dig, din fysik och ditt spel.

Nytt eller begagnat?

En annan sak att fundera på är huruvida du vill köpa nytt eller begagnat rack. Om du bestämmer dig för att köpa begagnat, se för det första till att säljaren verkar pålitlig. Om du bor nära säljaren, be att få komma och känna på racket innan du slår till. Om säljaren bor långt borta, be att få se bilder av racket och gör din hemläxa genom att söka på internet efter info och recensioner så du vet vad det är du köper.

Köpa begagnat

Har du bestämt dig för att köpa begagnat? Prova då dessa fyra sidor till att börja med:

tradera.com
blocket.se
citiboard.se
fyndtorget.se

När du köper begagnat bör du räkna med att senan kanske är nött, ojämnt spänd eller helt enkelt bara gammal och smutsig. Det är sannolikt att du kommer att vilja stränga om ditt nya inköp, så räkna med denna utgift i budgeten också. En omsträngningsservice debiterar vanligtvis cirka 200 kronor för detta.

Köpa nytt

När du ska köpa ett nytt racket till rea-pris krävs det att du gör lite eget detektivarbete. Det är enklast att börja med att besöka Google. Jag söker helt enkelt på “badmintonrack” och genast hittar jag fina rea-rack från Adidas, Carlton och Babolat.

Hos bland annat Racketspecialisten finner man idag racket Babolat X-Feel Lite (förra årets modell) för cirka 849 kronor. Ordinarie pris är cirka 1 600 kronor, så detta är definitivt ett intressant erbjudande. Nästan lika fin rabatt får man på en Adidas Adipower Tour – en utmärkt allroundracket som passar de flesta spelstilar.

Även på CDON.sekan man nu hitta en Yonex Voltric Lite för 349 kronor (41 % rabatt). Denna racket är ett utmärkt alternativ åt nybörjaren som vill ha kraft i slagen.

Ha tålamod och ge inte upp

En stor fördel med att handla på nätet är att det nästan alltid finns någon butik som har rea eller bra erbjudanden. Men ibland kan det faktiskt vara riktigt svårt att hitta rea-erbjudanden på nätet. Om det är svårt att hitta nedsatta priser just nu, ha tålamod och prova igen några dagar senare. Besök gärna också butikernas Facebook-sidor och Instagram-flöden. På sociala medier kan man ibland hitta rabattkoder och specialerbjudanden.

Lycka till. Hoppas du hittar många fina erbjudanden!