Här är de bästa badmintonracken

Vad utmärker ett bra badmintonrack?

%d0%b0%d0%b270Vad ska du titta efter ifall du vill skaffa ett riktigt bra badmintonrack? Det finns nämligen ett antal saker som utmärker ett riktigt bra racket gentemot ett mindre bra. Nedan listas det du skall hålla utkik efter när du vill skaffa ett kanonrack:

  • Vikt: är bland det viktigaste när du vill ha ett riktigt bra rack. Riktigt bra rack är riktigt lätta, dock kan många amatörer ha svårt att spela med dem eftersom de kan upplevas mindre stabila.
  • Balans: är när vi talar om vikten, men inte i viktenheter utan snarare hur den är fördelad. Hos ett riktigt bra rack har man tagit bort vikt från greppet och flyttat det till huvudet, det gör racket lätt med samtidigt slagkraftigt.
  • Styvhet: är kanske det viktigaste att leta efter om du vill har ett riktigt bra racket. Dock är det på sin plats att lyfta en varningens finger. Ett riktigt styvt racket är det proffsen använder. Men de flesta amatörer kan inte skapa den fart i svingen som behövs och de förlorar då mycket kraft med ett styvare rack. I dessa fall kan ett mindre styvt rack vara att föredra. Ett proffsracket är styvare. Det ger mer kontroll och spelkänsla men du behöver också mer kraft i svingen.

Det bästa racket i två meningar

Dessa är alltså några av de viktigaste aspekterna när du vill skaffa ett riktigt bra rack. Ett proffsracket är alltså styvt eller mycket styvt, det är lätt och har vikten balanserad på ett sätt som gör att du får en bättre och snabbare träff på bollen.

Tänk på greppet

Det finns en annan viktig sak att tänka på när du planerar att skaffa ett riktigt bra rack. Det är viktigt att racket ligger rätt handen, och det ska kännas bekvämt och skönt när du knyter fingrarna omkring handtaget. Greppet skall kännas rätt för dig, och minns att detta är till ganska stor del en subjektiv känsla, det är därför inte säkert att alla rack är bekväma för alla spelare.

Vad kostar ett bra racket?

%d0%b0%d0%b271Hur mycket kostar då ett riktigt bra racket? Det kan variera än hel del, men du får naturligtvis öppna plånboken mer än när du skaffar ett nybörjarracket. Kort sagt kan sägas att ett riktigt bra rack varierar i pris från lite över 1 000 kronor upp till cirka 2 500 kronor. Men för den kostnaden får du ett riktigt proffsracket.

Nedan listas två riktiga bra rack. Notera att priserna kan variera.

  • Yonex Voltric 70 E-tune, cirkapris: 1 350 kronor – Ett japantillverkat racket i mycket god kvalité som kan användas i tävlingsspel eller för amatörer. Det har en mängd olika egenskaper som fin balans i ramen, och god kontroll.
  • Li-Ning N80 II, cirkapris: 2 495 kronor – Ett fantastiskt badmintonrack som dessutom är det officiella racket för Kinas landslag! Det blir inte mycket bättre än så här. Det är fullproppat med ny teknologi för det bästa rack som går att få.